Akseli Gallen-Kallela: Herää Suomi (lasimaalaus), 1896, Tarvaspää

Spiritualismi ja henkisyys Suomessa (episodi 29)

podcast

Hieman yllättävästi Suomessa spiritualismia ei ole tutkittu akateemisesti samalla tavalla kuin monia muita uskonnollisia liikkeitä. Tätä aukkoa täyttää filosofian tohtori ja teologian maisteri Tea Holmin aihetta käsittelevän väitöskirjan pohjalta kirjoitettu teos nimeltä Perhosvaikutus (Basam Books, 2019). Keskustelemme Tean kanssa spiritualismista Suomessa, henkisyydestä ja sen tutkimiseen helppoudesta ja haasteista akateemisessa maailmassa sekä tietokirjan kirjoittamisesta yleensä. Vastauksia saamme muun muassa kysymyksiin: onko spiritualismi uskonto, mistä spiritualismin seitsemän periaatetta on saatu, mikä on spiritismin ja spiritualismin ero ja voiko spiritualismi olla tiedettä?

Järkkymätön usko on ainoa, joka voi kohdata järjen kasvoista kasvoihin kaikkina ihmiskunnan aikakausina.
– Allan Kardec


Linkkejä

Kuva

Akseli Gallen-Kallela: Herää Suomi (lasimaalaus), 1896, Tarvaspää

Errata

  • kohdassa 6:06 tädin sijasta Tea tarkoitti isotätiä
  • haastattelija pahoittelee, että tiedostamattaan hänen suu tahtoi taikoa haastateltavan sukunimeen Holm ylimääräisen i-kirjaimen, haastattelija ei kuitenkaan syytä tästä henkiolentoja, vaan kainuulaisia leveitä juuriaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.